Categorieën
Eten & Drinken

Duurzame champagne

Je weet het misschien niet, maar champagne is eigenlijk een zeer duurzame wijn. De gemiddelde fles champagne bevat ongeveer 90% gerecycleerd glas, en de regio Champagne zelf heeft zich ertoe verbonden om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn. In deze blog lees je alles over duurzame champagne.

Pommery 

Maar wat bijvoorbeeld Pommery champagne echt duurzaam maakt, is de manier waarop het wordt gemaakt. In tegenstelling tot de meeste wijnen, die gemaakt worden van druiven die in monocultuur (één gewas op grote velden) worden verbouwd, worden Champagnedruiven op verschillende manieren verbouwd. Dit omvat traditionele methoden zoals het gebruik van kleine, familiale wijngaarden en de teelt van een mix van druivensoorten.

Deze diversiteit maakt de Champagne niet alleen beter bestand tegen klimaatverandering, maar betekent ook dat er minder behoefte is aan pesticiden en andere chemicaliën. De Champagne heeft zelfs een van de strengste milieuvoorschriften van heel Europa.

Wat is duurzame champagne?

Duurzame champagne is een wijn die milieuvriendelijk en bewust wordt gemaakt. Dit omvat het gebruik van gerecycleerde materialen, het investeren in koolstofneutraliteit en het telen van druiven op diverse manieren om de behoefte aan pesticiden te verminderen.

Duurzame champagne wordt steeds populairder nu mensen zich meer bewust worden van het effect van hun keuzes op het milieu. En het is niet alleen goed voor de planeet – duurzame champagne kan ook heerlijk zijn.

De voordelen van duurzame champagne

Het drinken van duurzame champagne heeft vele voordelen. Hier zijn er een paar:

  1. Het is goed voor het milieu.
  2. Het is heerlijk 
  3. Het is een leuke en feestelijke manier om te vieren en tegelijkertijd iets goeds te doen voor de planeet.

Hoe maak je duurzame champagne?

Er zijn een paar verschillende manieren om duurzame champagne te maken. Hier zijn er een paar:

  1. Gebruik gerecycleerde materialen.
  2. Investeer in koolstofneutraliteit.
  3. Druiven op verschillende manieren telen om de behoefte aan pesticiden te verminderen.

Hoe vind je duurzame champagne

Als je duurzame champagne wilt proberen, zijn er een paar manieren om die te vinden:

  1. Zoek naar etiketten met de vermelding “duurzaam”, “koolstofneutraal” of “milieuvriendelijk”.
  2. Doe wat onderzoek om merken te vinden die zich inzetten voor duurzaamheid.
  3. Vraag je plaatselijke wijnwinkel om aanbevelingen.

Conclusie

Duurzame champagne is een heerlijke en milieuvriendelijke manier om van bubbels te genieten. Er zijn een paar verschillende manieren om duurzame champagne te maken, en het is ook mogelijk om champagnes te vinden die al duurzaam zijn. Dus als je de volgende keer een fles bubbels opentrekt, overweeg dan om dat op een duurzame manier te doen!