Categorieën
Reizen

Reizen met een gehoorapparaat? Houd rekening met deze tips!

Een hoortoestel is natuurlijk een ontzettend fijn hulpmiddel wanneer je gehoor achteruit gaat. Dingen die je minder goed of niet meer hoort, kun je hiermee toch meekrijgen. Maar wanneer je op vakantie gaat, reist toch altijd weer de vraag: ‘’Hoe ga ik op reis met een gehoorapparaat?’ Daarom geven we in deze blog een aantal tips! Lees snel verder want we hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

Pak alles in

Het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer je op een bestemming aankomt en je merkt dat je iets bent vergeten. Vooral wanneer dit te maken heeft met je gehoorapparaat. Controleer daarom altijd ruim van tevoren of je alles hebt ingepakt. Denk bijvoorbeeld aan een bewaardoos, een reinigingskit, een reisstekker en extra filters, slangetjes en oorstukjes. Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om extra batterijen voor gehoorapparaat mee te nemen. Ga na hoe vaak je normaal moet wisselen en bereken op basis daarvan hoeveel batterijen je denkt nodig te hebben!

Verzekering

Zoals je wellicht al weet kun je voor alles een verzekering afsluiten als je op reis gaat. Zo ook voor je gehoorapparaat. Het is wel zo fijn om dit te doen omdat een ongeluk altijd in een klein hoekje zit. Je gehoorapparaat valt waarschijnlijk onder de dekking van je reisverzekering, namelijk onder de bagagedekking. De belangrijskte voorwaarde hiervan? Minstens één overnachting in je verblijf. Aan het bedrag dat ze vergoeden kleeft wel een maximaal bedrag, dat je terug kunt vinden in de voorwaarden.

Heb je bij de aanschaf van je gehoorapparaat een verzekering afgesloten? Dan ben je waarschijnlijk ook verzekerd voor verlies, onherstelbare schade en diefstal. Houd wel rekening met het feit dat er vaak sprake is van een ‘na-u-clausule’. Dit betekent dat de schade alleen wordt uitgekeerd als een andere verzekeraar dit niet doet.

De airport

Voor veel reizigers is de tijd die ze besteden op de luchthaven het meest stressvolle onderdeel van een vliegvakantie. Voor de mensen die een hoorapparaat dragen, is dit hele gebeuren vaak nog intenser door alle achtergrondgeluiden.

Eenmaal op de airport raden wij het aan om je hoortoestel in te houden, ook als je door de veiligheidscontroles heen moet. zo kun je steeds gemakkelijk alle informatie en instructies van het luchthavenpersoneel volgen. Wel zo belangrijk!

Handig om te weten: je bent niet verplicht je gehoorapparaat uit te halen wanneer je door de metaaldetector moet. Informeer wel even een medewerker over de toestellen die je meeneemt. Metaaldetectoren zijn niet schadelijk voor je hoortoestel en hebben geen invloed op de instellingen of batterijen ervan.