Categorieën
Wonen

Hoe creëer je een levendige muur?

Je bent net een paar maanden geleden ingetrokken in jouw nieuwe appartement. In principe is alles klaar en precies hoe je wilt hebben. Je hebt witte muren en niet al te veel drukte in huis. Op deze manier probeer je de illusie van meer ruimte in huis te creëren. Echter vind je het huis wel erg leeg met al die grote muren en ben je van op één muur te veranderen. Je wilt de muur omtoveren naar een muur waar men naar blijft kijken omdat het er zo levendig en mooi uitziet.

Wandkleed

Om de muur op een makkelijke en snelle manier op te vullen kun je ervoor kiezen om een wandkleed op te hangen aan de muur. Wat er op wandkleed te zien is kan je zelf uitkiezen. Je kan gaan voor een fascinerend abstract ontwerp op de wandkleed, maar ook voor een mooi uitzicht of een plattegrond als het speelkleed Zandvoort. Misschien trekt een mooie quote op de muur je wel aan of laat je zelfs en foto afdrukken op een wandkleed. Het voordeel van een wandkleed is dat je hem zo groot of klein kan kopen als je zelf wilt. Als je geen tijd hebt of niet meerdere dingen op wilt hangen aan de muur kan je kiezen voor een wandkleed en je bent klaar. 

Foto’s

Een persoonlijke manier om de muur mee te decoreren is met behulp van foto’s. Je kan op de ouderwetse manier foto’s laten drukken of zelf uitprinten op fotopapier. Als je de foto’s wilt beschermen kun je ze lamineren. Zo gaan ze een heel stuk langer mee. Vervolgens kan je met kleine knijpertjes vastmaken aan een touw of lint die je ophangt tegen de muur aan. Je maakt dus eigenlijk een fotoslinger. Als dit iets te veel werk voor je kost kan je ook een aantal fotolijsten ophangen of een collage fotolijst kopen waar je meerdere foto’s in kwijt kan. Deze kan je opvullen met foto’s van jezelf, je gezin, je familie en of je vrienden. 

Wandplanken

Hang wat wandplanken op aan de muur om de muur wat decoratie en functie te geven. De wandplanken kan je opvullen met wat leuke decoratieve accessoires. Welke accessoires je uitkiest hangt af van wat jouw smaak is. Je kan misschien wat boeken en planten kwijt op de wandplanken. Een wereldbol, een beeld of een fotolijst. Je kan een thema aanhouden en accessoires rondom dat thema uitkiezen. Je hebt keuzes zat en kan de wandplanken zo vol of leeg laten als je zelf maar wilt!