Categorieën
Ondernemen

Methodes voor backlinks bouwen

Er zijn veel methoden voor een goede linkbuilding, maar sommige zullen succesvoller zijn dan de meeste andere. Hieronder vind je verschillende methoden voor het bouwen van gezonde backlinks van kwaliteitswebsites.

Koppelbare activa maken

Koppelbare items zijn stukjes inhoud die bedoeld zijn om links aan te trekken. Een veelgebruikt type koppelbare activa is een infographic – het is een goede linkbuilding strategie om origineel onderzoek als een afbeelding te presenteren aan degenen in jouw niche.

Bovendien is het creëren van koppelbare activa een geweldige manier om naamsbekendheid op te bouwen en aandacht te krijgen op sociale media.

Infographics hebben ongeveer 30 keer meer kans om te worden gelezen dan een volledig artikel, dus het maken van begeleidende koppelbare items kan de kloof dichten voor degenen die jouw volledige inhoud niet willen lezen. Presenteer origineel onderzoek in licht verteerbare infographics om backlinks en shares aan te moedigen.

Koppelbare items zijn ook een toegangspoort voor verwijzingsverkeer. Als jouw inhoud op sociale media wordt gedeeld, kan deze een groter publiek bereiken.

Word actief op sociale media

Een gemakkelijke manier om je linkbuilding te vergroten is door jouw inhoud op sociale media te plaatsen. Als je eenmaal gewapend bent met afbeeldingen en koppelbare activa, neemt jouw kans op het verdienen van backlinks waarschijnlijk toe.

Maar vergeet niet om buiten het delen van nieuwe berichten actief te zijn op sociale media, anders mis je talloze kansen om naamsbekendheid te vergroten. Een manier om betrokkenheid bij jouw gebruikers aan te moedigen, is door peilingen te gebruiken als gespreksaanzet. Het is ook een win-winsituatie, want het is een manier om publieksonderzoek te doen.

Zichtbaarheid

Dit zijn allemaal goede praktijken om de zichtbaarheid van het merk op sociale media te vergroten, wat kan leiden tot meer autoriteit en mogelijke backlinks. Je kunt ook jouw sociale media-profielen optimaliseren en ervoor zorgen dat ze de link bevatten, zorg ervoor dat ze naar jouw site linken.

Een andere handige tactiek is ervoor te zorgen dat je merken en mensen van invloed tagt in je inhoud als je erover praat. Als ze sociaal luisteren oefenen, is de kans groot dat ze het bericht of de link die je op sociale media hebt gedeeld, delen, wat je zal helpen een backlink te genereren vanuit een ander profiel dan dat van jou.

Strategische gastposting

Matt Cutts van Google kondigde de dood van gastbloggen in 2014 aan, maar is het echt dood?

Dat is een complex antwoord. De oude manier van gastbloggen is zeker dood; het zou geen goed idee zijn om inhoud te publiceren op sites met een lage autoriteit en die niet relevant zijn voor jouw bedrijf, alleen om backlinks te krijgen.

Gastbloggen kan echter een goede manier zijn om links te verdienen als het strategisch wordt gedaan.

Nuttig

Hoewel het niet de meest schaalbare tactiek is, kan het nuttig zijn om samen te werken met een bedrijf in jouw branche om een ​​casestudy uit te voeren of de resultaten van gezamenlijk onderzoek te presenteren.

Als je verzoeken krijgt van mensen die kosten in rekening brengen voor gastberichten op hun site, is dit een onmiddellijke rode vlag. Google is tegenwoordig veel te geavanceerd om voor deze tactieken te vallen, dus het is het beste om de andere kant op te gaan. 

Als je een goede kans ziet voor een samenwerking voor een casestudy, begin dan door rechtstreeks contact op te nemen met de site-eigenaar en je idee te pitchen.

121 reacties op “Methodes voor backlinks bouwen”