Categorieën
Wonen

Dit zijn de leukste design tips voor je woonkamer

Ga jij je huis verbouwen of heb je net een huis gekocht? Dan is het tijd om je woonkamer in te richten. Als je niet weet waar je moet beginnen of welke design trends hot zijn op dit moment, geen zorgen. Wij hebben een aantal design tips voor jou samengesteld in deze blog. 

Stalen deuren

Een mooie design trend wat we de laatste tijd vaak terug zien zijn zwarte stalen deuren. Meestal is dit niet echt gemaakt van staal maar van lichter en duurzamer aluminium. Hierbij is het vaak mogelijk om deuren te laten ontwerpen die op maat worden gemaakt. De zwarte stalen deuren met glas zorgen ervoor dat er veel licht wordt doorgelaten. Hierdoor lijkt je woonkamer direct een stuk ruimer. 

Kleuren bepalen de ruimte

Om je woonkamer optisch groter te laten lijken is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Een zwarte woonkamer lijkt veel minder ruim dan een kamer met lichte kleuren. Wanneer je een zwarte stalen deur met glas combineert met een woonkamer met lichte kleuren, creëer je optische een grotere ruimte. Maar kleuren bepalen niet alleen of de ruimte groter of kleiner oogt. Het bepaalt ook de sfeer in de woonkamer. Combineer de kleur van de woonkamer met accessoires met een accentkleur. Zo houd je de woonkamer mooi in balans. 

De woonkamer bank

Het kiezen van een bank voor je woonkamer is uiterst belangrijk. Een bank maakt of kraakt je woonkamer. Maar dan is dé vraag, ga je voor een rechte bank of een hoekbank. Allereerst is de ruimte van je woonkamer hier afhankelijk van. Wanneer je een ruime woonkamer hebt is een hoekbank juist een goede optie omdat het de ruimte goed vult. Bij een kleinere woonkamer is een hoekbank eigenlijk net iets te veel van het goede en lijkt de woonkamer nog kleiner dan dat het al is. Wanneer je toch meer zitplaats wilt in je woonkamer is het een idee om een mooie fauteuil te kopen, die past bij je rechte bank. 

Vloerkleed

Een vloerkleed is een mooi middel om je woonkamer de finishing touch te geven. De grootte van het vloerkleed is afhankelijk van de plek waar je de kleed neer legt. Leg een deel van het vloerkleed onder de bank, zo wordt alles één geheel. 

Een mooie of praktische eettafel?

Bij het kiezen van een eettafel is de ruimte wat je hiervoor beschikbaar hebt erg belangrijk. Wanneer je genoeg ruimte beschikbaar hebt is een rechthoekige eettafel één van de beste opties. Een rechthoekige eettafel is ideaal voor diners wanneer je visite op bezoek hebt. Wanneer je niet zoveel ruimte tot je beschikking hebt is een ronde eettafel perfect. 

Wij wensen je veel succes bij het aankleden van je woonkamer.