Categorieën
Ondernemen

Heerlijk werken in een bedrijfsverzamelgebouw

Als ondernemer heb je ontzettend veel opties waar je gaat werken. Je kunt aan huis werken, je kunt een pand kopen of huren, maar je kunt ook in een bedrijfsverzamelgebouw een kantoorruimte of werkplek huren. Maar wat is een bedrijfsverzamelgebouw eigenlijk? En wat zijn de voor- en nadelen van werken in een bedrijfsverzamelgebouw? In dit artikel leggen we het je graag uit.

Wat is een bedrijfsverzamelgebouw?

Een bedrijfsverzamelgebouw, ook wel zakencentrum genoemd, is een gebouw waar bedrijven of organisaties een ruimte of werkplek kunnen huren voor bijvoorbeeld vergaderingen, opslag, evenementen maar bijvoorbeeld ook om te gebruiken als kantoorruimte. Je huurt dus met verschillende ondernemers of bedrijven een bepaalde ruimte onder één dak. Over het algemeen bevat een bedrijfsverzamelgebouw verschillende kantoorruimtes, vergaderzalen, kitchenettes, toiletten enzovoort.

Voordeel van een bedrijfsverzamelgebouw voor ondernemers

Allereerst willen we de voordelen bespreken van het huren van een ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw. Het grootste voordeel van een ruimte huren bij een bedrijfsverzamelgebouw is dat de ruimte in principe klaar is om te gebruiken. Je hoeft er weinig aan te veranderen. Dat is ideaal voor startende ondernemers die niet zo’n groot startkapitaal hebben. Als je wilt (en het mag), kun je de muren een likje verf geven zodat de ruimte een beetje aangekleed wordt in jouw huisstijl. Je hoeft verder niet te klussen en alles is aanwezig. We hebben het dan over bijvoorbeeld een internetaansluiting, toiletten, keuken, een vloer etc. Een ander groot voordeel is dat je in een netwerk van andere ondernemers terecht komt. Een beetje slimme salesgesprekken kunnen ervoor zorgen dat jij binnen no-time nieuwe klanten binnenhaalt.

Nadelen van huren in een bedrijfsverzamelgebouw

Afhankelijk van de beheerder van het bedrijfsverzamelgebouw kan het zijn dat je weinig aan de ruimte mag veranderen. Stel dat je een bepaalde muur in het gebouw wilt voorzien van jouw logo, dan kan het zijn dat dit niet mag van de beheerder. In dat opzicht heb je dus in sommige gevallen wel minder vrijheden. Bovendien heb je geen eigen ingang, maar is er één hoofdingang waar bezoekers zich kunnen melden. Sommige ondernemers zien dit als een nadeel, maar je kunt het ook als een voordeel zien. Zeker wanneer er een receptie aanwezig is die jou een seintje geeft als er bezoek is.

Conclusie

Het is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt of werken in een bedrijfsverzamelgebouw iets voor jou is. Je dient vaak rekening te houden met de beheerder en met andere ondernemers, maar de kosten zijn bijvoorbeeld wel weer een stuk lager omdat je de huur met andere ondernemers deelt.