Categorieën
Wonen

Hoe je je woning in een paar stappen kunt verduurzamen

Je woning verduurzamen brengt meerdere voordelen met zich mee, niet alleen voor jou maar ook voor het klimaat. Met een paar simpele aanpassingen is het al mogelijk om je woning energiezuinig en duurzaam te maken. Wil jij weten hoe jij dit in jouw woning kunt bewerkstelligen? Lees dan dit artikel waarin we uitleggen hoe jij in een paar stappen je woning kunt verduurzamen!

Zonnepanelen

Met zonnepanelen op het dak van je woning is het mogelijk om je eigen energie op te wekken. De zon is een onuitputtelijke bron van energie en door de zonnestralen op te vangen met zonnepanelen heb jij op een milieuvriendelijke manier energie voor jezelf in huis gehaald. Zonnepanelen zetten namelijk het zonlicht om naar elektriciteit zonder daar broeikasgassen of schadelijke stoffen bij uit te stoten. Een zonnepaneel gaat zo’n 25 jaar mee dus na het installeren van de zonnepanelen heb je er voor een lange tijd geen omkijken naar terwijl je er wel de vruchten van plukt!

Isolatie

Vloerisolatie

Met een goede vloerisolatie heb jij geen last meer van koude voeten en bespaar je kosten op de energierekening. Vloerisolatie is binnen een halve dag onder de vloer gelegd waardoor je er geen last van hebt maar wel honderden euro’s per maand bespaard.

Dakisolatie

Met daksolatie verspil je geen warmte meer via het dak en bespaar je jaarlijks honderden euro’s op stookkosten. Het fijne van dakisolatie is ook dat elk dak geschikt is voor deze vorm van isolatie. 

Isolatieglas

Met isolatieglas blijft de warmte in je huis, de kou blijft buiten en verminder je het geluidsoverlast van buiten. Enkel of dubbel glas is verleden tijd nu triple en HR++ glas de nieuwe standaard zijn. 

Gevelisolatie 

Tot slot heb je ook nog gevelisolatie als mogelijkheid om je woning beter te isoleren. Comfortabel en warm tussen je muren vertoeft toch een stuk lekkerder, helemaal door het besparen van energiekosten als je voor gevelisolatie gaat. 

Warmtepomp

Tot slot is de warmtepomp nog een optie om je woning te verduurzamen. Met een warmtepomp bespaar je zo’n 20 tot 45 procent op de uitstoot van CO2 en zal ook je energierekening lager uitvallen. Een hybride warmtepomp werkt samen met een hr-ketel op gas en is een goede oplossing voor huize met een matige isolatie. Voor huizen met een goede tot zeer goede isolatie is een volledig elektrische warmtepomp een betere optie. Deze vervangt namelijk de hr-ketel op gas. Tot slot heb je ook nog een ventilatiewarmtepomp en deze is geschikt voor huizen met een mechanische ventilatie.