Categorieën
Reizen

4 tips voor een vakantie in eigen land

Dat Nederland een prachtig land is wordt misschien niet door iedereen beaamd, maar dat je er heerlijk vakantie kunt vieren is over de laatste jaren een steeds populairdere mening geworden. Om lekker op vakantie te gaan hoef je dus niet per se de halve wereld af te reizen. De hort op in Nederland wordt door veel vakantiegangers op hun wishlist gezet en wij snappen dat maar al te goed. In dit artikel gaan we dieper in op waarom Nederland een geschikt land is om je vakantie te vieren. Na het lezen van deze 4 tips wil je dit ongetwijfeld ook uitproberen!

Zon, zee en strand

Om te genieten van zon, zee en strand hoef je niet naar het verre zuiden af te reizen. Nederland beschikt namelijk ook over een groot aantal mooie stranden die zeker het ontdekken waard zijn. De kustlijn in Nederland is ruim 500 kilometer lang en dan hebben we de kustlijn van de waddeneilanden nog niet meegerekend. Voel jij het zachte zand al langs je tenen glijden terwijl je geniet van een heerlijk zeebriesje? Nederlandse stranden worden gekarakteriseerd als weids, beschut, gelegen achter de duinen en door het zachte zand. Pak je strandspullen maar bijeen en op naar de kust!

Nationale parken

Wat ook een mooie plek is om je vakantie te vieren is in één van de nationale parken die ons land rijk is. Voor een rustgevende staycation zoek je moeder natuur op in één van de 21 nationale parken gelegen door heel Nederland. Trek je wandelschoenen aan en volg één van de vele wandelroutes. Niet zo’n wandelaar? Geniet dan van alles wat de natuur te bieden heeft vanaf een bootje en vaar zo door de wateren van de nationale parken. 

Roadtrip langs verschillende steden

Pak de auto en plan een ware roadtrip langs je favoriete steden van Nederland. Niets geeft je zo’n vrij vakantiegevoel als de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Toerist in eigen land zijn is helemaal niet zo erg als het lijkt. Er is namelijk genoeg moois te ontdekken in Nederland en met een uitgestippelde route bepaal je zelf wat je bezoekt. Bevalt een stad je zo goed? Dan boek je er een overnachting voordat je de roadtrip weer voortzet.  

Waddeneilanden

Buiten het vaste land van Nederland is ook genoeg te ontdekken: de Waddeneilanden. In 2010 zijn onze Waddeneiland uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed dus het kan niet anders dan dat je hier geweldig vakantie kunt vieren. Het boottochtje naar de eilanden zorgt al voor een gevoel van echt weg zijn. Ga bijvoorbeeld wadlopen, strandjutten, zeehonden spotten of hop van eiland naar eiland met de boot.