Categorieën
Ondernemen

Je kantoor inrichten met een klein budget doe je zo

Of je nu net een bedrijf bent begonnen en hierdoor je kantoor volledig in moet richten met nieuwe spullen of omdat je toe bent aan een nieuwe kantoorinrichting. Het liefst besteed je hier niet al je geld aan uit want een bedrijf succesvol runnen doe je niet enkel door het hebben van goed kantoormeubilair. In dit blog geven we je tips over hoe je met een klein budget toch een fijne werkplek inricht.

Bepaal je budget

Een klein budget hoeft niet voor iedereen hetzelfde te zijn. Het is belangrijk om een goed beeld te krijgen van wat je te besteden hebt en hoe je je budget wilt inzetten. Maak dus een budgetplan voordat je aan de slag gaat met het inkopen van kantoormeubilair. Zo is het raadzaam om onderscheid te maken in meubels die nu direct nodig zijn en meubels die nog op een later moment aangeschaft kunnen worden. Met deze prioritering houd je grip op je budgetplan en richt je op een efficiënte manier je kantoor in.

Investeer in groen

Vaak staan bureaus en stoelen bovenaan het lijstje bij het inrichten van een kantoor. Dit is volkomen logisch omdat je deze spullen intensief gebruikt. Vervolgens zouden wij je aanraden om te investeren in groen. Veel mensen scharen groen onder overige accessoires die als laatst worden ingekocht. Wist je dat het hebben van planten op kantoor zorgt voor meer sfeer, zuurstof en concentratie? Dit zijn drie dingen die van belang zijn voor de werkomgeving en het leveren van succesvolle prestaties. Probeer dus een deel van je budget te reserveren voor groen.

Werk niet in hokjes

Bij het inrichten van een kantoor moet je niet in hokjes denken. Het is namelijk bevorderend voor de werkprestaties om iedereen de ruimte te geven. Hierdoor hoef jij geen muren te laten plaatsen of scheidingswanden aan te schaffen. Een open ruimte stimuleert samenwerking en communicatie. Het zou zonde zijn om dit te missen door het invoegen van overbodige wanden. Dit bespaart je overigens ook weer geld wat je beter aan iets ander kunt besteden. 

Nieuw, nieuwer, nieuwst

Hoewel nieuwe spullen misschien erg mooi zijn om naar te kijken, is er niks mis met tweedehands spullen. Kijk dus verder dan al die dure websites of meubelboulevards want een (online) tweedehandswinkel heeft vaak mooie spullen staan die nog goed werken. Overigens is het ook een optie om zelf de handen uit de mouwen te steken.