Goed voorbereid op vakantie gaan brengt minder stress met zich mee. Je vervoer en verblijf zijn geregeld en je hebt pontificaal in je agenda aangegeven hoe laat je waar moet zijn. Je wilt immers niet te laat komen. Dan nog je bagage. Soms is het lastig om van te voren te bedenken wat je allemaal nodig gaat hebben op je vakantie. Wat voor weer wordt het? Wat voor activiteiten ga je doen? En hoe verzamel je je paklijst op een duurzame manier? In dit blog lees je hoe je je paklijst op een duurzame manier samenstelt.
Hervulbare drinkfles
Het gebruik van doppers en andere hervulbare drinkflessen wordt in Nederland steeds populairder. Dit hoeft echter niet te stoppen zodra je de landsgrens overgaat. Gebruik ook op vakantie hervulbare drinkflessen om plastic te besparen. Goed blijven hydrateren is belangrijk, helemaal als je een warm vakantieland bezoekt. Als je hier ook nog plastic mee bespaard is het al helemaal een win win situatie. Om een beter beeld te geven van de plasticvervuiling die jij voorkomt met een hervulbare drinkfles: één hervulbare drinkfles staat gelijk aan 167 plastic waterflessen.
Een herbruikbare tas
In Nederland is het meer dan normaal dat je in een supermarkt of winkel betaald voor een klein plastic tasje. Echter is deze regel niet in ieder land van toepassing dus zullen veel verkopers je nog een gratis plastic tasje aanbieden. Sla deze af en gebruik je eigen katoenen of linnen tasje. Deze is tevens licht dus draag je makkelijk met je mee. Eén herbruikbare tas staat gelijk aan 170 plastic tasjes. Dus tel maar op, je bespaart eenvoudig veel plastic door een herbruikbare tas op je paklijst te zetten.
Powerbank op zonne-energie
Verstandig omgaan met energie en stroom is een belangrijk onderdeel van duurzaam reizen. Met een powerbank op zonne-energie win je op een duurzame manier veel energie die langdurig in te zetten is voor eigen gebruik. Zo laad je met één volle powerbank vaak 7 telefoons op. Zo hoef jij niet op jacht naar een stopcontact en blijf je mobiel terwijl je telefoon opgeladen wordt. Mocht je wel een stopcontact gebruiken, haal dan de stekker uit het stopcontact als je apparaat volledig is opgeladen. Ook dit kost namelijk stroom en omdat het niet wordt gebruikt is dat zonde.
Duurzame zonnebrandcrème
Wist je dat zonnebrandcrème schadelijk is voor de onderwaterwereld? Zeedieren en het koraal kunnen namelijk niet tegen de chemische middelen die in de meeste zonnebrand zitten. Gebruik een koraalvriendelijk en duurzaam alternatief zoals zonnebrandcrèmes van Lavera, SMPL of Naif. Tip: Spring na het insmeren niet direct de zee in want je zonnebrandcrème spoelt snel af als je dit niet de tijd geeft om in te werken.